Schronisko w Koleczkowie

Chcąc realizować misję stowarzyszenia powołaliśmy schronisko z usługami opiekuńczymi.

Działalność nowego większego budynku schroniska rozpocznie się 1 lipca 2019 r. Obiekt zlokalizowany jest w miejscowości Koleczkowo w gminie Szemud. Nowych pacjentów schronisko przyjmie od dnia 15 lipca.

Osoby zainteresowane prosimy o zgłoszenie telefoniczne lub za pośrednictwem poczty elektronicznej:

  • Tel. 888-490-299
  • E-mail: zaczarowani.osowa@gmail.com

W ramach oferowanej usługi zapewniamy pacjentom:

  • Trzy posiłki dziennie,
  • Usługi pielęgnacyjno-opiekuńcze,
  • Obsługę pielęgniarską,
  • Opiekę socjalną,
  • Pomoc medyczną,
  • Pomoc psychologiczną,
  • Pomoc prawną,
  • Terapię zajęciową,
  • Usługi rehabilitacyjne (dodatkowe płatne).

Realizując zadania w ramach wsparcia społecznego osób bezmieszkaniowych i starszych, nawiązaliśmy współpracę z następującymi instytucjami pomocy społeczne:

  1. MOPS w Słupsku
  2. GOPS Linia
  3. GOPS Rychliki
  4. MOPS Wrocław
  5. MOPS Rumia
  6. MOPS Elbląg
  7. GOPS Łabiszyn

NASZA KUCHNIA

Na ogół prowadzimy kuchnię tradycyjną, ponieważ nasi podopieczni to osoby starsze, przyzwyczajone do dań „klasycznych”. Jednak czasami wprowadzamy pewne zmiany.

Dzisiejsze menu:
Śniadanie:
Pieczywo mieszane, masło, szynka drobiowa, pasztet, dżem, ser żółty, pasta jajeczna, herbata.
Pomiędzy:
Kawa, herbata, biszkopty z musem owocowym (dla cukrzyków: sałatka z pomidorów),
Obiad:
Rosół z makaronem na skrzydełkach drobiowych lub rosół wegetariański dla chętnych (z kawałkami czerwonej papryki).
Ziemniaki, kotlet schabowy, sos koperkowy, sałatka z cukinii, surówka z sałaty frisee, kompot owocowy.
Kolacja:
Kanapki z kiełbasą szynkową i pomidorami. Ciasto domowe: drożdżówka i ciasto jogurtowe z jagodami. Herbata.

Polecamy:

1. Sałatka z cukinii. 5-6 cukinii myjemy, obcinamy końcówki, kroimy na kawałki (2-3 cm) i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Studzimy. Odlewamy wodę. Do cukinii dodajemy drobno posiekany czosnek (4-5 ząbków). Do smaku: pieprz, sól (wg. uznania), szczypta brązowego cukru, trochę soku z cytryny. Wszystko skrapiamy dobrą oliwą.

2. Surówka z sałaty frisee. Sałatę myjemy i drobno kroimy. Solimy. Dodajemy do sałaty drobno posiekany czosnek i pokrojone pomidory koktajlowe. Dosypujemy pieprz. Skrapiamy dobrą oliwą i porządnie mieszamy.

Smacznego!

Reklamy
Create your website at WordPress.com
Rozpocznij
%d blogerów lubi to:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close